Cuma, Mart 29

Konyaaltı Caddesi Üzerinde Yer Alan Tarihi Antalya Müzesi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Antalya Müzesi

Türkiye’nin en turistik bölgelerinden biri olan Antalya, her yıl yüzlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Sadece tabiatının güzelliğiyle değil tarihiyle de oldukça dikkat çekmekte olan Antalya yerli ve yabancı bütün turistleri konuk etmektedir.
Tarihi uzun yıllara dayanan Antalya ziyaretçilerine tarihini de tanıtmaktadır. Tarihi açısından insanlara kendisini göstermek amaçlı müzesini yapmış olan Antalya, Buraya gelen misafirlere çeşitli tarihi eserlerini sunmaktadır. Sunmuş olduğu bu tarihi eserler yıllar öncesine dayalı olup, şehrin tarihini en iyi şekilde gösteren kanıtlardır.
Burada 14 sergi salonu mevcuttur ve bunların arasında açık hava sergi salonları da vardır. 5000 metre kare alana sahip olan Antalya müzesinde çeşitli heykeller ziyaretçilere sunulmaktadır.

Antalya müzesi

ANTALYA MÜZESİNE GİRİŞ ÜCRETLİMİ ?

Antalya müzesi giriş ücreti 20 TL’dir. Fakat başka diğer müzeleri de gezecekseniz her halükarda Antalya antik kent kartını almanızı önermekteyiz. Bu kart sınırsız giriş sayısına sahiptir. Anadolu’nun Kültür Merkezleri sıralamasında kendi yerini belirlemiş olan Antalya Müzesi, yıllardan beridir sergilemiş olduğu heykellerle insanları büyülemiştir. Buraya gelen kişiler bütün heykellerin teker teker fotoğraflarını çekerek, kendi ülkelerine hatıra olarak götürmektedir.

ANTALYA MÜZESİ NEREDEDİR ? NASIL GİDİLİR ?

Antalya müzesi, Antalya’nın merkezinde yer almaktadır. Antalya’nın Konyaaltı caddesinde yer alan müze oldukça erişilebilir yerdedir. Şehrin istenilen yerinden Konyaaltı caddesi yazan bütün otobüsler bu müzenin önünden geçmektedir.  Şehirde ikamet edecek olan kişiler, Konyaaltı caddesinde yer alan otellerde ikamet edebilme şansları vardır. Burada yerleşen oteller son derece lükstür. Porto Bello, Sea Life ve diğer ünlü oteller bulunan Konyaaltı caddesi denizin tam karşısında yer almaktadır. Dilediğiniz an otelden çıkarak denize inebilirsiniz. Bilindiği üzere oldukça meşhur olan Antalya denizi gece gündüz boş olmamaktadır. Günün her saatinde burada yüzen insanları, deniz kenarında oturan insanları ve burada kamp yapan insanları görebilmeniz mümkün.

Antalya müzesinden kareler

Antalya müzesi

Atatürk’ünde bildirdiği gibi Antalya dünyanın en güzel şehridir ilkesinden yola çıkarak burada tatil yapan kişilerin oldukça iyi bir karar verdiklerini belirtmek isteriz. Özellikle yaz tatillerinin en başında gelen Antalya, uzun yıllardan beridir en çok seçilen tatil merkezidir.

BUNA DA BAKIN...  Hierapolis Antik Kenti Pamukkale (Ἱεράπολις)
Paylaş

Yorum yapın