Cuma, Nisan 19

İzmirin En Gözde İlçelerinden Biri Bergama ve Resimleri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
İzmir Bergama Gezi Rehberi

İzmir’in en gözde ilçelerinden biri olan Bergama tarihi koynunda saklamaktadır. Burada bulunan tarihi eserler, uzun yıllardan beridir, korunmakta. Özellikle tarihi eser seven kişiler, tatil yapacağı yer olarak İzmir Bergama’yı seçmektedir. İzmir Bergama, uzun yıllardan beridir turistlerin en çok gelmiş olduğu ve tarihi eserlerini sergilemiş olduğu bir şehirdir. Tarihin her şehirde kalıntı bıraktığı gibi Bergamada’da oldukça kalıntı görebilmekteyiz.
İzmir Bergama’nın oldukça fazla gezilecek ve görülmesi gereken tarihi yerleri vardır.

Asklepion

M.Ö 4. Yüzyıldan günümüze gelen Asklepion günümüzün en büyük tarihi miraslarından biridir. M.S 2. Yüzyılda en parlak dönemini yaşamış olan Asklepion, bir şifa merkezidir. Yüzyıllardan beridir korunmakta olan bu tarihi eser, her yıl yüzlerle turist tarafından ziyaret edilmektedir. Birçok turistin en çok beğenmiş olduğu yapıtlardan biri olan Asklepion, dünyanın en eski tarihi eserlerinden biridir.

Akropol

Pergamon yerleşkelerinden biri olan Akropol, oldukça dikkat çekici bir tarihi eserdir. Dünyanın en dik tiyatrosuna sahip olan Akropol, birçok kişi tarafından ziyaret edilerek araştırılmaktadır. Onu bu kadar benzersiz yapan en büyük özelliği dünyanın en eski yerleşkelerinden biri olmasıdır. Tarihi eser meraklılarının en çok beğenmekte olduğu ve birçok kişinin gelerek burada fotoğraf çektirdiği bilinmektedir.

Bergama Müzesi

Bergama’ya gidip de, Bergama müzesine girmemek gerçekten olmaz. Bergama müzesi birçok tarihi eseri insanlara sunmaktadır. İzmir’in ne kadar tarihi bir şehir olduğu Bergama Müzesi’nde daha iyi bir şekilde anlaşılmaktadır. Bergama müzesinde eskiye dair halılar, kilimler, eski heykel örnekleri mevcuttur. Turistlerin en çok dikkatini çeken burada bulunan halı ve kilimlerdir.


Kızıl Avlu (Red Basilica)

Turistlerin öte yandan en çok dikkatini çeken tarihi eserlerden biri de, Kızıl Avlu’dur. Tarihi eser meraklılarının vazgeçilmezlerinden biri olan Kızıl Avlu her yıl yüzlerle turisti karşılamaktadır. Bu yapı, Pergamon’un antik yapısı olarak bilinmektedir. Burada Yuhanna’ya adanmış olan 7 kiliseden biri mevcuttur.
Bergama uzun yıllardan beridir yerli ve yabncı turistlerin vazgeçilmez tatil merkezlerinden biridir. Uzun yıllardan beridir buraya gelen turistler çeşitli fotoğraflar çektirerek bu olağanüstü yapıtları sosyal medya hesapları üzerinden paylaşmaktadır.

BUNA DA BAKIN...  İzmir'in İncisi Şirince (Kırkınca)
Paylaş

Yorum yapın