Pazartesi, Mart 18

Dubai, Çocukla Tatilin Adresi…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dubai, dev alışveriş merkezleri, gurme restoranları, eğlence parkları, su kaydırakları gibi sonsuz aktivitesiyle hem yetişkinler için hem de çocuklar için eğlenceli bir tatilin adresi.

Masmavi gökyüzü, tüm yıl süren sıcak havası, muhteşem denizi ile Dubai, aile tatilinden beklenen her şeyi fazlasıyla karşılıyor.

Çocuklu aileler için tatil şehri seçmek ve tatili planlamak bazen sıkıntılı olabiliyor. Hem çocukların hem de ebeveynlerin eğlenebileceği ve kendilerine uygun aktiviteler bulabilecekleri bir şehir bulmak ise güç bir hale geliyor. Bu noktada Dubai, iklimi ve bitmeyen aktiviteleri ile ailece eğlenceli bir tatil destinasyonu arayanlara ideal bir seçim oluyor.

Tema Parklarının Şehri

Dubai son yıllarda açılan birbirinden farklı ve eğlenceli tema parkları ile yediden yetmişe herkese hitap ediyor. İşte bu parklar;

  • IMG Worlds Of Adventure: Dünyanın en büyük kapalı eğlence parkı olan IMG Worlds Of Adventure, Marvel, Cartoon Network, Lost Valley ve IMG bulvarı olmak üzere dört bölümden oluşuyor.
  • Motiongate Park: 13 Hollywood filmini içeren 27 turdan oluşuyor. Bu filmler; Ghostbusters, The Hunger Games, Kung Fu Panda, Shrek and How to Train Your Dragon. Su gezintisi, canlı şovlar, yemek ve alışveriş seçenekleri de bulunuyor.
  • Dubai Bollywood Parks: Bollywood Endüstrisinin renkli filmleri ve müziklerini, canlı performanslar, temalı restoranlar ve sinema klasikleri eşliğinde keşfetmek mümkün. 850 koltuklu, beş ayrı bölgeden oluşan Rajmahal tiyatrosu, müzikal şov ve tiyatro örneklerine ev sahipliği yapacak.
  • Legoland Dubai: 2 ve 12 yaş arası çocuklar için 40’tan fazla tur, şov ve altı tema adasından oluşuyor. 60 milyon LEGO parçasından yaratılan 15,000 modele ev sahipliği yapıyor.Ayrıca, küçük çocuklar için oyun bölümü ve 15 su kaydırağı bulunduruyor.
  • 20th Century Fox: Fox shows ve filmlerinden, Simpsons, Ice Age, Night at the Museum, Planet of the Apes ve Titanic gibi klasikleri kapsayan bir merkez.
  • Warner Bros: Batman’dan Bugs Bunny’e, Superman’den Scooby-Doo’ya birbirinden ünlü Warner Bros karakteri görebileceğiniz 19 turu içeriyor. Parkın içinde otel, multiplex sinemalar da mevcut.
  • Six Flags: Dubai Parks and Resorts’e ait olan merkez, büyük rollercosterları ve diğer büyük oyuncakları ile büyüleyici bir eğlence parkı.
BUNA DA BAKIN...  Londra’nın En Güzel Gezi Noktaları

 

 

Efsanevi Su Parkları ve Akvaryumlar

Dubai birçok tema parkının yanı sıra şehre dağılmış su parkları ile de fazlasıyla ünlü. İçerisinde yüzlerce kaydırak ve su oyuncağının bulunduğu bu parklar eğlenceyi farklı bir boyuta çıkarıyor. Ayrıca Dubai’nin artık markalaşmış iki büyük akvaryumu sualtı hayatına dair merak ettiğiniz her şeye cevap veriyor.

  • Wild Wadi: Burj Al Arab’ın hemen yanında yer alan Wild Wadi şehrin en fantastik su parklarından bir tanesi. Çocuk dostu oyuncaklarla birlikte 30’un üzerinde kaydırağın bulunduğu su parkında 33 metre yükseklikte sörf deneyimi yaşamak da mümkün.
  • Aquaventure Su Parkı: Yapay Palmiye Adaları’ndan biri olan Palm Jumeriah Adası’nda bulunan Atlantis Otel bünyesinde, son derece donanımlı bir su parkı barındırıyor. Aquaventure Su Parkı’ndaki dev yapay akvaryumlarda ilginç deniz canlıları ile yüzebilir ve yunuslarla aynı havuza girebilirsiniz.
  • Dubai Aquarium: Dubai Mall içerisinde yer alan Dubai Aquarium, dünyanın en büyük akvaryumlarından bir tanesidir. 140’tan fazla su canlısına ev sahipliği yapan akvaryumda dünyanın en büyük Kaplan kum köpek balığı koleksiyonu da mutlaka görülmelidir.
  • The Lost Chambers Aquarium: The Palm bünyesinde bulunan The Lost Chambers Aquarium. Binlerce yıldır denizin derinliklerinde kaybolan kayıp şehir Atlantis’in antik kalıntılarından esinlenerek tasarlanan bu fantastik akvaryum 65.000’a kadar canlıya ev sahipliği yapıyor.

Çöl Safarisinden- Kayağa Geçiş

Dubai’de uçsuz bucaksız çöllerde safari yaparak bambaşka bir tecrübe yaşayabilirsiniz. Şehir, develerle gerçekleşen çöl gezintisinin yanı sıra safari, tur ve diğer aktivitelerin heyecanlandırıcı bir yelpazesini sunuyor. Çöl safarileri genellikle kum tepelerinde gerçekleştiği için güvenli ve sağlam araçlar kullanılıyor. Dünyanın en lüks ve görkemli şehirlerinden olan Dubai’ye bambaşka bir gözle bakmak isterseniz çöl safarisi yapmadan geri dönmeyin. Çöl safarisinde sıcacık kumların üzerinde mola vererek manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

BUNA DA BAKIN...  Antalya Kurşunlu Şelalesi Nerede?

“Kumdan- kara geçiş”, bu sadece Dubai’de mümkün olabiliyor. Bölgenin ilk açık kayak merkezi Ski Dubai’de ki beş kayak pisti ve Snow Bullet hattı ile dışarıda ki sıcak havaya meydan okuyabilirsiniz.

Kışın Deniz ve Güneş Keyfi

Yıl boyunca Dubai plajlarından eksik olmayan güneşin altında tembellik yapıp bronzlaşmak ya da yüzüp, eğlenmek için Beach Waterpark’ta gününüzü geçirebilirsiniz. Çocukların ise bütün gün kumlarla oynayabileceği Dubai plajları zaman geçirmek için en ideal noktalardan.

  • Jumeirah Beach Park:Sıkı uluslararası standartlara uyma konusunda Mavi Bayrak sertifikası verilen Dubai’deki en popüler plajlardan biridir. Plaj parkı, çöl bahçesi, çocuk oyun alanı, kafeler, barbekü alanları, 24 saat can kurtarma hizmeti ve spor tesisleri sunan plajda aileler için ideal bir piknik alanı da yer almaktadır. Parkta, ayrıca yumuşak altın gibi bir kum, palmiye ağaçları ve çim alanlar yer almaktadır ve bu özellikler onu Dubai’deki en güzel plajlardan biri haline getirmektedir.
  • Umm Suqeim Plajı: Burj Al Arab’ın çarpıcı manzarası ile çekici bir kumsala sahiptir. Kitesurfleri ile çok popüler bir destinasyondur. Bu plaj barınakları, kulübeleri ve duş tesisatlarını değiştirip yenilediği için Jumeirah Beach sakinleri ve batılı ziyaretçiler arasında çok popüler. Günün 24 saati açık olan ücretsiz halka açık bir plajdır.
  • Al Mamzar Beach Park: Çimlendirilmiş piknik alanlarını, amfitiyatroları, yüzme havuzlarını, çocuk oyun alanlarını, barbekü ve yiyecek noktalarını, lagünlerin ve korunaklı plaj koylarının genişliklerini kapsayan 106 hektarlık bir alanı kaplamaktadır.

Ailece Gezinti ve Alışveriş Keyfi

Çevreyi keşfetmek için kısa bir şehir turu yaptıktan sonra Dubai’nin en modern yerlerine ve Körfez stili hayatın hala görünür olduğu eski şehre ziyaret gerçekleştirip eski ve yeni Dubai’yi keşfederek gezinizin keyfini çıkarabilirsiniz.

BUNA DA BAKIN...  Mostar Rehberi

Dubai’de yer alan geleneksel çarşı ve pazarlarda alışveriş yapabileceğiniz gibi büyük alışveriş merkezlerinde de alışveriş yapabilirsiniz. Özellikle Dubai’nin dört bir yanında yer alan birbirinden güzel ve büyük alışveriş merkezleri, alışveriş sevenleri dünyaca ünlü markalar ile buluşturuyor.

  • The Dubai Mall: Dünyanın en büyük alışveriş merkezi. Ciddi bir alışveriş için en az 1-2 akşamınızı buraya ayırmanız gerekebilir. 1,200 mağaza, 150’den fazla restoran, beş yıldızlı bir otel, sayısız tatil mekânı ve büyük moda markalarına ev sahipliği yapan Mall’da 33,000 deniz canlısı ile dolu bir akvaryum, kapalı temalı parkı, olimpik boyutta buz pateni pisti ve büyük ekranlı sinema da yer alıyor.
  • Mall of the Emirates: Şehrin en büyük 2. alışveriş merkezi olan Mall of the Emirates, İçerisinde SKI DUBAI adında bir de yapay kayak pistine de ev sahipliği yapıyor.
  • Medinat Jumeirah: Burj Al Arab otelinin hemen yanında yer alan çarşıda 50’ye varan restorant, eğlence mekanları ve otantik mağazalar bulunmakta. Hediyelik eşya alışverişi yapmak için ideal bir nokta.
  • Deira: Dubai Creek’in kuzeyinde kalan bu semt Dubai’nin eski ticaret merkezi. Günümüzde halen toptancılar, altıncılar ve baharatçıların yer aldığı otantik bir nokta.

Dubai ayrıca geleneksel yemeklerin yanı sıra her damak zevkine uygun restoranlarıyla da fark yaratıyor. Türk mutfağından Japon mutfağına kadar pek çok restorana ev sahipliği yapan Dubai’de Arap mutfağının en güzel yemeklerini yiyebilir ayrıca çocukların da seveceği her türlü yemeği bulabilirsiniz.

Seyahatinizi planlayın

Türkiye’den Dubai’ye ulaşım, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan, Emirates Boeing 777-300ER uçağı ile gerçekleşiyor. Emirates ile Economy Class biletler vergiler dâhil gidiş dönüş 375 Dolar’dan, Business Class biletler ise 1819 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

Paylaş

Yorum yapın