Perşembe, Mart 28

Bolu İline Bağlı Mudurnu İlçesinde Yer Alan Abant Gölü

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Abant Gölü

Bolu iline bağlı olarak Mudurnu ilçesinin Kuzeydoğusunda yer alan Abant, çevresinin doğal güzelliği ile ünlenmiş olan bir gölümüzdür. Ekim ayının sonlarına doğru Kasım ayına kadar Yedigöller ile beraber Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri olarak görülmekte. Kışa hazırlanan ağaçlar rengarenk olmasıyla herkesi etkilemekte.
Abant Gölü’nün uzunluğu 900 metre kadardır. En derin yeriyse 18 metre. Denizden yüksekliği 1.328 metreyi bulmakta. Kuzeybatı bölümü yarı bataklık şeklindedir. Bundan dolayı nadiren bulunan sarı ve beyaz nilüfer çiçekleri ile kaplı ve bu benzersiz bitki örtüleri onu özel kılmaktadır. Bundan dolayı Abant Gölü ve çevresi Milli Park kapsamında bulunuyor.


Abant ve çevresinde Milli Parklar Müdürlüğüne bağlı olduğu için parka giriş ücretli olmaktadır. Abant Tabiat Parkı’na giriş yapıp daha sonra arabanızı otoparka bırakabiliyorsunuz. Göl çevresinde turlamak isterseniz farklı seçenekler ile karşılaşırsınız. İsteyene at, bisiklet ve faytonlar bulunmaktadır.

ABANT GÖLÜNDE NE YAPILIR

Abant Gölünün çevresi ise 7 km kadar yürüyüş yapabilmek için ideal ve ortalama bir yürüyüş temposu ile bir buçuk iki saatte tamamlanabilmektedir. Bir yanda göl manzarası diğer yandaysa orman ve size eşlik eden kuş cıvıltılarıyla harikulade bir yürüyüş yapabilirsiniz. Gölün etrafında yer alan düzlüklerden başlayıp çam ve köknar ağaçlarına ulaştığınız zaman Abant Dağları küçük akarsuların açtığı vadiler ile yarılmış şekildedir. İsteyen kişiler Abant Palace Hotelin hemen yan kısmından Mudurnu’ya doğru giden yokuşu tırmanarak tepeye çıkabilirlerse muhteşem göl manzarasını görebilirler. Ayrıca da Ballıca Tepe ve Sarıyer Yay Yolu da diğer seçenekler arasına girmektedir.

Göknar, kayın, sarıçam, karaçam, kavak, meşe, dişbudak, söğüt, ormangülü, fındık, ılgın, papaz külahı gibi barındıran zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. Göl çevresinde çam, kayın ağaçları ve köknarları görmeniz mümkündür. Ayrıca da kuşburnu, muşmula, alıç, böğürtlen, çilek gibi meyveli bitkileri görmeniz, çeşitli mantar ve kokulu dağ çiçekleri yönünde de zengindir.

BUNA DA BAKIN...  Bir Varmış Bir Yokmuş: Hande Demirel, Kapadokya Gezisini Anlattı...


Yaban hayatı geliştirme Sahasının içindeki bu bölgelerde geyik, karacalar, yaban domuzları, çok sayıda yırtıcı ve ötücü kuşlar da yaşamaktadır. Ayrıca da Ayı, tilki, çakal olduğu da söylenmektedir. Bu yaban hayvanlarını göl civarında görmeniz çok zor.

Paylaş

Yorum yapın