Cuma, Mart 29

İzmir İlinde Bulunan Agora Ören Yeri Açık Hava Müzesi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
AGORA ÖREN YERİ GEZİ REHBERİ

Türkiye’nin tarihi şehirlerinden biri olan İzmir, bütün dünyanın en çok göz önünde bulundurduğu turistik yerlerden biridir. Burada kişiler, tarihi yerleri gezebilir, burada bulunan tarihi eserlere inceleyebilir. Bu tarihi eserler arasında büyük öneme sahip Agora Ören Yeri, açık hava müzesidir. İzmir şehrinin bütün tarihini kendinde canlandırmış olan Agora Ören yeri, her yıl yüzlerce misafirini ağırlamaktadır. Agora Ören yerini Kadife Kale’den kolay bir şekilde görebilirsiniz. Şehrin güzelliğine ayrı bir güzellik katan müze, turistlerin en çok ziyarete ettiği yerlerden biridir.

AGORA’NIN YAPISI VE GEZİLECEK YERLERİ

Üç katlı yapısıyla dünyada tek olan Agora, dünya genelinde kent merkezlerinde bulunan en büyük alana sahip Agoralardan biridir. Agora’da bulunan birçok tarihi eserin Türk Tarih ve Sanat müzesinde sergilenmiştir. Buraya giderek onları görebilir, keyifli bir şekilde zaman geçirebilirsiniz. Agora’da gezdiğiniz zaman burada oldukça fazla kanalizasyon boruları ve kanalizasyon kapakları göreceksiniz. Bu gibi durumları göz önünde bulundurursak, buranın altında oldukça fazla su olduğunu anlayabiliriz. Agora Ören Yeri alanında halen çalışmalar sürmektedir, fakat dilediğiniz zaman buraya giderek, tarihi eserlere bakabilirsiniz. Agora’dan çıkarılmış olan bütün tarihi eserleri Tarih ve Sanat müzesinde ve İzmir Arkeoloji müzesinde görebilmeniz mümkün. Özellikle tarihi eser seven kişiler, Agorayı gezdikten hemen sonra bu müzeleri gezerek, buradan çıkarılan tarihi eserleri görebilir. Agora Ören Yeri gezdikten sonra isteğe göre Tarihi Kemeraltı çarşısına da gidilebilir.

AGORAYA İLGİ BÜYÜK

Özellikle tarihi yer sevenler için inanılmaz bir alan olan Agora, tarihi eserlerin çıkartılmış olduğu alandır. Her yıl yüzlerle turist burada yapılan çalışmaları izlem üzere buraya gelerek çalışmaları incelemektedir. Genel olarak buradan çıkartılan tarihi eserler burada olmasa da, sizlere onları görme şansı sunulmuştur. Buradan çıkartılan tarihi eserler, müzelerde sergilenmektedir. Burayı gezdikten hemen sonra müzelere gidebilir, buradan çıkan tarihi eserleri inceleyebilirsiniz.

BUNA DA BAKIN...  İzmir Alsancak Sevgi Yolu Gezi Rehberi ve Tarihi


İzmir şehrinin gezi için en çok tercih nedenlerinden biri olan Agora, günümüzde oldukça fazla kişi tarafından merak edilerek gezilmektedir. İzmir’in olmazsa olmaz yerlerinden olan bu yer, her yıl ister ülkemizden isterse de yurtdışından oldukça fazla ziyaret akınına uğramaktadır.

Paylaş

Yorum yapın