Perşembe, Mart 28

Olimpos Gezi Rehberi…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hem tarih hem doğa severler için Olimpos’ta çok fazla seçenek var… Olimpos, gerek doğası, gerek bozulmamış ve el değmemiş plajı, gerekse de tarihi ile göz dolduruyor.

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı olan Olimpos, Kemer’e 28 km. uzaklıkta yer alıyor. Eski bir Likya antik kenti olan Olimpos özellikle meşhur Çıralı tatil beldesi ile ziyaretçi çekiyor.

Likya bölgesinin en büyük kentleri arasında yer almakta olan Olimpos adını ise bulunduğu bölgedeki dağdan almakta. Olimpos’un hemen dibinde yer almakta olan 2375 metre yüksekliğe sahip olan Tahtalı Dağı bölgeye adını vermektedir. Olimpos antik kentinin kuruluşu ise Helenistik dönemine denk gelmektedir.

Olimpos, tarihin en eski kentlerinden biri olması ile birlikte pek çok medeniyeti de görmüştür. M.Ö 1. Y.Y’da Phaselis korsan saldırısı ile onların eline geçmiş ve oldukça fakir bir bölge olmuştur. Roma döneminde ise korsanların elinden kurtarılan bölge zenginlik yaşamıştır. M.S 3. yüzyılda ise bölge tekrar korsanların eline geçmiştir. Ceneviz ve Venedikli korsanlar tarafından uzun süre kullanılmış olan bölge ardından 15. Y.Y’da Osmanlı döneminde terk edilmiştir.

Olimpos’ta Neler Yapılır?

Olimpos ağaç evleri ile ünlü bir bölgedir. Bulunduğu bölgeden dolayı çok fazla kişi tarafından ziyaret edilmeyen bölge doğallığını günümüze kadar korumuştur. Dağların eteğinde yer alan koylar ihtişamlı bir görüntü sunar iken plajı ve sahili el değmemiş güzelliğini korumaktadır. Olimpos’u güzel kılan bir diğer ekten de ağaç evlerOlimpos ağaç evleri doğa ve deniz ile iç içe konaklama imkanı sunuyor. Bölge esnafı ve otellerin konsepti bozmaması bölgenin hala doğal bir göz zevki yaşatmasına neden oluyor.

Tüm bölgesi sular ile kaplı olan Olimpos’da bu alanlarda tarihi kalıntılar görmeniz mümkün. Olimpos’un iki farklı giriş ve çıkış kapısı bulunmaktadır. Deniz tarafından Olimpos’u ziyaret etmek istediğinizde yüksek dağların başında Akropol ve anıt bir mezarile karşılaşacaksınız. Orman tarafından Olimpos’a giriş yaptığınızda ise tarihi bir asma köprü sizi karşılayacaktır.

BUNA DA BAKIN...  Antalya'nın Olmazsa Olmazlarından biri Düden Şelalesi

Gelindoya Feneri

Olimpos ziyaretinizde gizli kalmış güzelliklerden biri olan Gelindoya Fenerini ziyaret etmenizi öneririz. Adrasan-Karaöz tarafında bulunmakta olan Gelidonya Feneri’ne Olimpos merkezinden gün içerisinde farklı saatlerde tekne turları düzenleniyor.

Yanartaş

Olimpos’u arabanız ile ziyaret edecekseniz görmenizi önerdiğimiz yerlerden biri de Yanartaş. Çıralı bölgesine geldikten sonra aracınızı park edip 800 metre kadar bir doğa yürüyüşü yapacaksınız. Bu yürüyüşün ardından ise dünyanın en güzel karelerinden biri ile karşılaşacaksınız. Bölgeye adım attığınızda karşınızda içerisinden doğal olarak çıkan ateşleri görebileceksiniz.

Musa Dağı

Bölgenin saklı kalan ve çoğu ziyaretçi tarafından adı dahi duyulmayan doğal güzelliklerinden biridir. Oldukça zorlu bir yolculuk sonucu ulaşabileceğiniz Musa Dağı üzerinde Likya döneminden kalma tarihi kalıntılar ile karşılaşacaksınız. Musa Dağı üzerinde aynı zamanda yer altından çıkan ve doğal oluşmuş derin su sarnıçları bulunmaktadır. Dağın tepesine eriştiğinizdeki Olimpos manzarası ise paha biçilmez bir görüntü sunuyor.

Olimpos’ta Konaklama

Olimpos’ta konaklamak için ağaç evleri önermekteyiz. Yaz sıcaklarında bile akşam serin serin vakit geçirmek isteyenler ve doğa ile iç içe olmak isteyenler için ideal bir konaklamadır.

Eğer daha lüks bir mekanda kalmak veya pansiyon ortamı arıyorsanız Çıralı bölgesine seyahat etmelisiniz.

Paylaş

1 Yorum

  1. Hem tarihi olarak gezmelik bir yer hemde doğa ile iç içe olmak için çok güzel bir yer, ben ilk olarak tarihi araştırma yapmak için gittim daha sonra etkisinde kalıp sürekli gitmeye başladım.

Yorum yapın