Salı, Mart 19

Dubai Gezilecek Yerler 2016

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dubai gezilecek yerler itibariyle son senelerin en fazla göze çarpan destinasyonlarından. Birleşik Arap Buyruklukları’ni oluşturan 7 buyrukluktan biri olan Dubai, sahip olduğu turizm imkanları ile dünyanın her noktasından ziyaretçileri kendine çeken bir yer. “Ortadoğu’nun Monako’su” olarak adlandırılan Dubai’nin gelişimi sanki okullarda ders olarak okutulacak cinsten.

1800’lü senelerin başında sadece 1200 nüfuslu bir balıkçı köyü olan Dubai, bilhassa 1950’li senelerin hemen peşinden bölgede bulunan petrolün ve başarılı idarenin ardından Dünya’nın en ehemmiyetli noktalarından biri haline geldi. Ortadoğu’nun başarıyla pazarlanan turizm ve ticaret merkezi olan Dubai’ye ülkemizden de yoğun alaka gösteriliyor.

Dubai Gezilecek Yerler

Dubai’ye 3-4 günlük kültür turları için gidebileceğiniz gibi ülkemizde havaların soğuk olduğu Ekim-Aralık aylarında deniz turizmi için de gidebilirsiniz. Şayet hem kültür hem deniz tatilini bir arada yapmak isterseniz gezi müddetinizi buna göre arttırabilirsiniz. Bunlar dışında Dubai’nin vergisiz alışveriş cenneti olarak biliniyor olması, sadece alışveriş için dahi buyrukluğa gidilmesinde neden sayılıyor. Aynı zamanda Dubai’de konaklama ile ilgili genel bilgileri ve otel tavsiyelerimiDubai’de Nerede Kalınır? başlıklı yazımda bulabilirsiniz. Gelelim Dubai’de gezip görmeniz şart olan en ehemmiyetli gezi noktalarına..

1. Burj Al Arab

Burj-al-Arab
Dubai gezilecek yerler listemizin ilk esnasında şehrin sembolü olan 7 yıldızlı Burj Al Arab oteli bulunuyor. Dolgu üzerine yapılan otel, sahip olduğu mimariden dolayı “Yelken Otel” olarak da biliniyor. Otelin en üst bölümünde yer alan helikopter pisti, tenis kortu olarak da tanınmış kişi raketlerce kullanılmış. Oteli ziyaret edebilmeniz için ya otelde ya oda veyahut lokantada rezervasyonunuz olması gerekiyor. Otelde konaklama ücretleri 6000 TL civarından başlıyor. (Ücretleri görmek veyahut rezervasyon yapmak isterseniz tıklayın.) Lokanta ziyaretinde kişi başı en az 350 AED (290 TL) harcama koşulu var. Otelin içine girmeyecek dahi olsanız Jumeirah Plajı’ndan oteli izleyin ve bol bol resim çekin.

2. Burj Khalifa

Burj-Khalifa

Burj Khalifa, sadece Dubai’nin değil bu arada dünyanın da en ehemmiyetli yapılarından biri. Toplam 828 m uzunluktaki bina, şu an dünyanın en yüksek binası unvanına sahip. Bu istikametiyle Dubai gezilecek yerler listemizin 2. esnasında yer alan Burj Khalifa, içerisinde bir hayli kuruluş var. Oteller, iş merkezleri ve lokantaların bulunduğu bina içerisinde bu arada seyir terasları da bulunuyor. 2010 seneninde bitiren 164 katlı Burj Khalifa’nın 124. Katında At the TOP, 148. Katında ise At the TOP SKY isminde 2 ayrı seyir terası bulunuyor. Bu 2 seyir terasının giriş fiyatları saate göre değişiyor.

BUNA DA BAKIN...  Kelebekler Vadisi Fethiye

3. The Dubai Mall

The-Dubai-Mall

Normalde gezilecek yerler listelerimize alışveriş merkezleri koymama taraftarıyım fakat mevzubahis yer Dubai olunca bu kaidesi biraz esnetmek gerekiyor. The Dubai Mall, dünyanın en büyük alışveriş merkezi. 2009 seneninde çılan alışveriş merkezinde şu an 635 adet mağaza bulunuyor. Başka bir deyişle gezerken kaybolmanız garanti. Alışveriş merkezindeki fiyatlar ile ilgili yorum yapamam fakat Türkiye’de bulunmayan bir hayli tanınmış kişi markanın mağazasını burada bulabilirsiniz. Şayet burada ciddi bir alışveriş yapmayı tasarılıyorsanız gezinizde 2 akşamı buraya ayırabilirsiniz. ALIŞVERİŞ MERKEZİ dönüşünde taksi kullanacaksanız en alt katta yer alan taksi merkezine gitmeyi unutmayın.

4. Dubai Müzesi

Dubai-Museum

Dubai gezilecek yerler listemizdeki sayılı ve ehemmiyetli müzelerden olan Dubai Müzesi, şehrin en daha önceki yerleşim yerlerinden Al Bastakiya Bölgesi’ndeki El Fahidi Hisarı içerisinde bulunuyor. 1787 seneninde yapılan bu hisar, Dubai’de yer alan en eski yapı olma özelliğine sahip. Portekiz tesirinin görüldüğü yapı, geçmişte ikametgah ve idare merkezi olarak kullanılmış olsa da son zamanlarda Dubai Müzesi’ne hane sahipliği yapıyor. 1971 seneninde açılan bu müzede, Dubai’deki yerlilerin başka bir deyişle Emiratilerin geçmişteki hayat tarzları sergileniyor. Dubai gelişiminin çeşitli sunumlarla anlatılmasından ülkede petrol öncesi gündelik yaşama değin sahneler canlandırılıyor. (Cumartesi-Perşembe 08.30-20.30, Cuma 14.30-20.30)

5. Madinat Jumeirah

Dubai-Museum

Dubai’nin en güzel yerlerinden biri olan Madinat Jumeirah, şehrin sembol yapısı Burj Al Arab’ın hemen yanında bulunuyor. Burası şehrin daha önceki yerleşim yeri olan Bastakiya’nın rüzgar kulesi hanelerinden esin alınarak yapılmış güzel bir çarşı. Başta turistik armağanlıklar olmak üzere çeşitli antika eşyaları, el yapımı ürünleri çarşı genelinde bulabilirsiniz. Çarşısının sahile bakan bölümünde birbirinden güzel lokanta ve kafeler bulunuyor. Bunun dışında Jumeirah Mina A’Salam ve Jumeirah Al Qasr isminde iki de otel bulunuyor.

BUNA DA BAKIN...  Homestay nedir? Nasıl Başvurulur?

6. Palm Jumeirah

Palm-Jumeirah

Dubai gezilecek yerler listemizde bir hayli fevkalade proje bulunuyor. Bunlardan en büyük olanı ise Palmiye Adaları isimi verilen proje. Toplam 3 adadan oluşan Palmiye Adaları’ndan biri olanPalm Jumeirah Adası, Dubai kıyı şeridinde, denizin doldurulması ile oluşturulmuş bir kara parçası. Atlantis Hotel başta olmak üzere 30’a yakın işletmeyi kapsayan Palm Jumeirah, uzaydan dahi görülebilen fevkalade bir proje. Ada üzerindeki hanelerden birine sahip olmak Araplar ve tanınmış kişiler için bir zenginlik ve prestij göstergesi. Bana göre turistik olarak çok gezilecek yer yok fakat atlayın taksiye, ada etrafında kısa bir tur atıp gezinize devam edin.

7. JBR Walk & Dubai Marina

Dubai-Marina

Dubai bilhassa yaz aylarında aşırı sıcak bir yer. Bu yüzden Dubai gezilecek yerler listemiz ekseriyetle hep kapalı mekanlardan oluşuyor. Şayet akşam saatlerinde başka bir deyişle hava bir nebze serinlediğinde yürüyüş de yapabileceğiniz JBR Walk ve Dubai Marina’yı seçenek edebilirsiniz. Palmiye Adası’nın biraz ilerisinde yer alan gökdelenler sizi sanki Manhattan’da geziyor gibi hissettirecek. Dünyanın uzun burgulu gökdeleni de bu bölgede bulunuyor. JBR veyahut tam isimiyle Jumeirah Beach Residence, bir hayli mağaza ve lokantadan oluşan güzel bir yürüyüş yolu. Buradaki sahilde dev bir açık hava sineması var. Bölgede yürüyüş ve alışveriş yapabilir, güzel lokantalarda da yemek yiyebilirsiniz.

8. Jumeirah Camii

Jumeirah-Camii

Dubai’nin en güzel camilerinden olan Jumeirah Camii, 1975 ile 1978 seneleri arasında Fatimi tarzında yapılmış. Dubai’nin en çok fotoğraflanan yapılarından olan cami, Müslüman olmayanların ziyaret edebilecekleri tek cami olma özelliği ile dikkat çekiyor. Müslüman olmayanlar için haftanın belli günleri camide kılavuzlu turlar tertip ediyor.

9. The Dubai Fountain

The-Dubai-Fountain

Dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa’nin hemen yanında yer alan The Dubai Fountain, dünyanın ses ve müzik gösterisinin yapıldığı en büyük çeşmesi. Las Vegas’ın tanınmış kişi Bellagio Hotelçeşmesine benzeyen yerde her yarım saatte bir müzik, ses ve ışık gösterisi yapılıyor. Gösteri sadece birkaç dakika sürse de fırsatınız varsa kesinlikle izleyin. Gündüze kıyasla gece gösterileri daha etkileyici oluyor. Çeşme, The Dubai Mall’un hemen yanında bulunduğu için alışverişe gittiğiniz bir akşam, şovu da izleyebilirsiniz. Dilerseniz Youtube’de gösterinin çok güzel videoları var…

BUNA DA BAKIN...  Avustralya'nın Kalbindeki Vaha: ALICE SPRINGS

10.Dubai Aquarium & Underwater Zoo

Dubai-Aquarium

The Dubai Mall alışveriş merkezinin içerisinde yer alan Dubai Aquarium, dünyanın en büyük akvaryumlarından biri. 140 türde, 33.000 su canlısının yaşadığı akvaryum, sahip olduğu 10 Milyon litrelik su tankı ile dikkat çekiyor. Bu özelliği ile dünyanın en büyüğü olma özelliğine sahip. Alışveriş merkezinin taban katında yer alan akvaryumda 300’e yakın köpek balığı yaşıyor. Akvaryumun tanınmış kişi tankını ALIŞVERİŞ MERKEZİ içinde gezerken de görebilirsiniz. Akvaryum girişinde çeşitli bilet tipleri var. Alacağınız bilete göre akvaryum içindeki değişik hizmetlerden istifade edebilirsiniz. Bilet ücreti kişi başı 100 AED ile 250 AED arasında değişiyor.

Dubai’de gezilecek diğer yerler

Şayet Dubai’de yeteri kadar zamanınız varsa Dubai gezilecek yerler listesine ilave edebileceğiniz diğer yerlerden bazıları:

  • Jumeirah Beach: Dubai’nin en güzel sahil kıyısı.
  • Miracle Garden: 2013 seneninde açılan şehrin açılan bu tanınmış çiçek bahçesi.
  • Dubai Creek: Şehri Deira ve Bur Dubai ismindeki iki ana bölgeye ayıran bir bölüm. Burada yer alan minik tekne turlarına katılabilirsiniz.
  • Emirates Towers: Emirates Towers, 2000 seneninde bitiren 309 metre ve 355 metre yüksekliğe sahip 2 gökdelenden oluşan bir yapı kompleksi.
  • Tekstilciler Çarşısı: Giyim başta olmak üzere bir hayli ürünü bulabileceğiniz bir çarşı.
  • Dubai Saat Kulesi: Ziki Hamsi. mimarlığında, 1965 seneninde yapılan saat kulesi.
  • Dubai Outlet Mall: 2007 Ağustos’ta açılan ve Dubailand bölgesinde yer alan alışveriş merkezi.
  • Heritage House: 935 m2 genişlikteki Heritage House, buyrukluk hanelerinin en güzel örneklerinden olup, dönemin varlıklı ailelerinin sürdüğü hayattan kesitler sunar.
  • Ferrari World Abu Dhabi: Abu Dabi’de yer alan ve Ferrari temalı bir eğlence parkı.
Paylaş

Yorum yapın