Cuma, Mart 29

Adana Seyhan Barajında Neler Yapılabilir, Gezi Rehberi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

ADANA SEYHAN BARAJI HAKKINDA BİLGİLER

 

Eski Adana diye tabir edilen yerin 15 kilometre kadar kuzeyinde bulunan Seyhan isimli Barajın yapılışındaki en büyük amaç, Seyhan Nehri’nden taşan suların Adana İline zarar vermesini engellemek amacıyla yapılmıştır. Daha önce bu olaylardan muzdarip olan yöre halkı gerek insan canına verdiği zararlarla gerekse de malvarlıklarına verdiği zararlardan dolayı bu yöntemi uygulamışlardır. Tarihten bu yana dünyanın her yerinde ve her yöresinde yaşayan insanlar kendi yaşadığı alandan doğabilecek zararları önlemek amacıyla doğayı düzeltme çabası içerisine girmiştir. Adana İlinin de (Çukurova Bölgesi) topraklarının verimli olması nedeniyle sık nüfusa sahip olmasından dolayı insanlar bu yöreye yerleşmiştir.

Adana şehri sadece verimli topraklar nedeniyle değil denize yakın olması nedeniyle de birçok insan tarafından tercih edilen yerdir. Adana Seyhan barajı 8 Nisan 1956 yılında halkın yararına açılmıştır. Yapımı ise yaklaşık 3-4 yıl arasında sürmüştür. O zamanın şartlarıyla günümüzün şartları bir olmadığından yapımının ve inşasının ne kadar zor olduğunu anlayabilmekteyiz.

 

SEYHAN BARAJI VE ÇEVRESİNDE NELER YAPILABİLİR ?

Eğer Adana ya da çevre ilinde yada ilçelerinde yaşıyorsanız kafa dinlemek için ve rahat bir nefes almak için ideal bir mekan. Yaz – kış olması hiçbir şekilde fark etmiyor. Dilediğiniz zaman gidip ortamın ferahlığını yaşayabilirsiniz. Baraj çevresinde oturup bir şeyler yiyip içmek için ufak mekanlar bulunuyor. Bu mekanlar lüks olmamakla birlikte fiyatları da il merkezinden farklı değildir. Mekanların lüks olmaması beraberinde samimiyeti de getiriyor.

 

Adana İl merkezinde ve Seyhan Barajı çevresinde bici biciyi sürekli olarak tabelalarda görebilirsiniz. Yazın serinleten bir ürün olmasıyla birlikte çevre halkı tarafından beğenilen bir yiyecektir. Kış aylarında gidiyorsanız salep içebilirsiniz. İlle de kendi getireceğim yiyecekleri tüketeceğim diyorsanız (ki güzel en güzeli bu)  Baraj çevresinde bol miktarda ağaçlık alan bulunmaktadır. Bu ağaçların altında gerek ailenizle gerekse de dostlarınızla hoşça vakit geçirebilir piknik yapabilirsiniz. Adana’nın sıcaklığı ve il merkezinin yoğunluğunun getirdiği yorgunluk, baş ağrısı, stres gibi rahatsızlıkları biraz olsun bu alanlarda geçirebilirsiniz. Dilerseniz deniz bisikletine binip baraj üzerinde turlar atabilirsiniz. Korkunuz var ise bunu hiç tercih etmeyiniz 🙂

BUNA DA BAKIN...  Alman Mühendisliği Harikası Adana İlinde Bulunan Varda Köprüsü

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edilen bilgiye göre daha önceleri yani Menderes  Bulvarı yapılmadan önce buradaki gölün suları çam ağaçlarının altına kadar uzanırmış. Çevre halkı da burada çamaşır yıkamak gibi işlerini yaparlarmış. Ayrıca bu alanda balık avı çokça yapılırmış.

 

Paylaş

Yorum yapın