Cuma, Mart 29

Bozburun Nerede? Nasıl Gidilir? Gezilecek Yerler

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

BOZBURUN YARIMADASI…

Marmaris Şehir Merkezi’nden Datça tabelasına sapıp derhal sonrasında Bozburun levhalarını izleyerek; Hisarönü ve Orhaniye’den geçerek erişiyorsun Bozburun Yarımadası’na. Ama yarımada’ya varmadan evvelce, köylerini adamakıllı amacıyla çekmek lüzum. Gel bak bakalım, köylerde, yollarda seni neler bekliyor….

HİSARÖNÜ KÖYÜ

Marmaris –Datça yolunda ilerlerken Hisarönü tabelasını gördüysen, bil ki bundan sonra Bozburun Yarımadası’ndasın. Her vakit esen, nemsiz bir havası, hijyenik suyu, denizi, insanı; bu köyün en cezgövde yanı. Sahili, Marmaris bölgesinin yel sörfüne İdeal yeri. Tekneler, en çok Emel Sayın Koyu’na ve Kartal Koyu’na uğruyor, ancak kenardan denize girmek de ömre bedel. Köyün sırtını verilen Eren Dağı efsanesi ile hayli enteresan… Efsaneye göre, Rodoos Kralı Staphyus’un kızları, mübarek şarabı güvenliğini sağlamakla vazifelendirilirler. Bir gün uyur iken evcil domuzlar fıçıları devirir ve bütün şarabı dökerler. İki kardeş, korku içersin de kenara doğru koşarlar nedenleri intihar etmektir. Apollon onları kurtarır. Ve Hisarönü Körfezi’ne bakan Eren Dağı’na bırakır. Köy halkı kısa vakitte kız kardeşlerden Molpedia’nın uykusunda hasta insanları iyileştirdiğini ve bu kuvveti dağın toprağından ve suyundan aldığını fark ederler. Şifa dağıtan bu genç kıza sıhhat tanrıçası manasına gelen Hemithia adını sunarlar. İşte o gün bugün, Hsarönü Körfezi’n ve köyünün toprağında, suyunda deva bulunduğuna inanır buralılar.

Yapmadan dönmeyin:

Hisarönü Körfezi’nde yel sörfü
At safari
Tekne turu
Jeep safari
Yol üstündeki Mavi Pide’nin köz patlıcanlı kuşbaşılı pidesi,
Hisarönü Köftecisi’nde köfte

Nerede kalınır? Golden Key Hisarönü: 10 dönümlük yemyeşil bir arazi üstüne kurulmuş Golden Key Hisarönü. Her şey ahşap ve natural malzemeden. Daha fazla çocuklu ailelerin tercih ettiği ancak o çok büyükte, botanik bahçede çocuk seslerinin de arada kaybolup gittiği, sessiz, sakin, itinalı bir otel. Konaklama yarım pansiyon. Sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri abartılı değil ve oldukça kafayarılı. Sahili kilometrelerce yüzme hissi yaratıyor insanda. Personel seneardır değişmemiş. Bir gelen konuk, kesinlikle ertesi yaz bir daha geliyor.

BUNA DA BAKIN...  Kelebekler Vadisi Fethiye

TURGUT KÖYÜ VE ŞELALESİ

Genellikle jeep safaricilerinin tanınmış uğrak noktalarından biri. Antik Bybassos Krallığı’na ait Turgut Kalesi ve tabiat harikası Turgut Şelalesi, görmeden dönüme listesinde baş sıralarda. Şelale, Bayır köyü ile Turgut köyü arasında, (Marmaris’ten Datça tarafına doğru giderken, Bayır köyünü Turgut istikametine doğru geçtiğinde, 5’inci kilometrede Şelale tabelasını göreceksin) Buradan girdikten sonra aşağı yukarı 200 metre kadar daha ilerlediğinde seni ilk karşılayan kuş ve su sesi… Daha sonra da ormanla ve hele ilk baharsa nefis bir flora ile kaplı bir vadi çıkıyor senin rağmen.

Turgut Şelalesi, aşağı yukarı 4 metrelik bir yükseklikten akan yüksek debili suyu ile bilhassa sıcak yaz aylarında ziyaretçilerin tanınmış uğrak noktası halinde. Su çok soğuk. Ufak gölde yüzme olanağı da sahip olunan. Bölgede ufak restmiktarlar var ve burada yöresel yemekler ile alabalık yiyebilirsin. Hem de kendini dağa bayıra vurup fotoğraf çekmek de sana nefis kareler kazandıracak, unutma.

Paylaş

1 Yorum

  1. özgür arslan on

    Yaz ayların da tatil yapmak için bozburun bire bir, hem otelleri çok güzel, hem ekonomik hemde fazlasıyla gezecek yeri olduğu için canınız asla sıkılmıyor.

Yorum yapın