Cuma, Eylül 20

Tatil Denilince Akla İlk Gelen Yerlerden Birisi İzmir Çeşme

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
İzmir Çeşme Gezi Rehberi

Türkiye’nin en turistik mekanlarından biri olan İzmir, özel tatil yerleriyle bütün dünyanın dikkatini üzerine çekmektedir. İzmir’in olmazsa olmaz tatil merkezlerinden biri olan Çeşme her yıl yüzlerce tatilciyi ağırlamaktadır. Buraya gelen tatilciler, uzun zaman boyunca burada kalarak denizin eşsiz güzelliğine tanık olmaktalar.
Ege denizinin kıyısında olmasıyla önemli bir yere sahip olan çeşme, kum deniz ve güneşiyle tanınmaktadır.
Tatilciler için eşsiz fırsatlar sunan çeşme, Türkiye’nin en büyük tatil merkezlerinden biridir. Dünyanın 4 bir yanından gelen turistler, her yaz burada tatillerini yaparak, vatanlarına dönmektedir.

ÇEŞME’DE KALINACAK YERLER VE ÇEŞME’NİN DAMAK TADI

Çeşme tatilciler için oldukça fazla ikamet imkanı sunmaktadır. En lüks otellerinde bulunduğu Çeşme’de en lüks bir şekilde tatilinizi yapabilirsiniz. Birbirinden lüks restoranlarda eşsiz lezzetlerin tadına bakabilir, profesyonel aşçıların hazırlamış olduğu yemekleri yiyebilirsiniz. Çeşme dünya genelinde tatil merkezi olarak tanınmaktadır.
İklim bakımından Çeşme, Akdeniz iklimine sahiptir. Burada ortalama sıcaklık 30 derecedir ve ağustos, haziran ve temmuz ayları turistlerin en çok geldiği dönemlerdir. Fakat çeşme mülayim havası sayesinde yılın her döneminde turistik gezi için uygundur.

ÇEŞME’YE NASIL VE NEREDEN GİDİLİR

Çeşmeye ulaşım da oldukça kolaydır. Birçok ülke ve şehirlerden Hava yolları şirketleri çeşmeye uçuş yapmaktadır. Uygun fiyat olanakları sayesinde bilet alabilir ve çeşmeye gezmeye gelebilirsiniz.

Karayolu: İzmir`e 77 Km`lik dar bir asfalt, 80 Km`lik otoyol olmak üzere iki yolla bağlanan Çeşme`nin ulaşım merkezi İzmir’dir. Kara, hava ve deniz yoluyla gelen turistler önce İzmir`e oradan da otobüslerle Çeşme ve Ildırı`ya ulaşırlar. Otobüs seferleri turizm mevsiminin en kalabalık günlerinde dahi ihtiyacı rahatlıkla karşılar. Çeşme ilçe merkezi, otobüs ve minibüslerin son durağıdır. Çiftlik, Dalyan, Alaçatı, Reisdere, Ovacık ve diğer plajlara minibüs ile belediye otobüsleri çalışmaktadır. 
Çeşme’de kalacak yeri arayanlar için oldukça fazla fırsatlar sunulmuştur. Bu fırsatlar arasında yer alan pansiyonlar ve oteller kişilerin seçimlerine sunulmuştur. Günlük veya haftalık olarak ikamet edebileceğiniz yerler olan oteller ve pansiyonlar son derece lüks ve bakımlıdır. Profesyonel kişiler tarafından işletilen bu kalma yerlerinde uzun müddetli kalabilir, çeşme tatilinizin tadını çıkartabilirsiniz. Önceden rezervasyon yaparak otel fiyatlarında indirimlerden de, yararlanabilirsiniz.

BUNA DA BAKIN...  Nurten Öğüt, Yörük Ali Efe Müzesi'ni yazdı...


Çeşme’de çok sayıda kamp alanları da mevcuttur. Yaz aylarında havaların dayanılmaz sıcaklığında kamp yapmak sizi biraz olsun serinletecektir. Açık havada özellikle kamp seven kişiler için sunulmuş olan bu alanlarda kamp yapabilir, tatilinize daha da, renk katabilirsiniz. Dört dörtlük tatil imkanı sunan Çeşme kişilerin en çok tercih etmiş olduğu tatil merkezidir.

ÇEŞME PLAJLARI

29 km’lik Çeşme kıyı şeridi boyunca göreceğiniz birbirinden güzel plajların her birinden ayrı bir keyif alacaksınız. Çünkü Çeşme öyle güzel bir ev sahibidir ki; her zaman tertemiz denizi, eşine az rastlanır yumuşacık kumsalları ve bunalmadan istediğiniz bronzluğa ulaşabileceğiniz güneşiyle kucaklar sizi. Dingin bir denizde serinleyip sonra da sımsıcak kumsal da sakince güneşlenmek mi, bir yat kiralayıp adaları gezmek mi, dalış tüpünüzü takıp derinlerdeki zenginliği keşfetmek mi yoksa sörf tahtanızı alıp rüzgârla dans etmek mi istiyorsunuz? Düşlemeniz bile yeter. Çeşme hepsini önceden düşünmüş ve her bir plajını farklı bir alternatif olarak hazırlayıp hizmetinize sunmuştur sanki. İşte en önemli plajlardan birkaçı şunlardır;

Ilıca Plajı

2 km’ye yakın uzunluktaki geniş ve beyaz kumlu plajları, nitelikli konaklama tesisleri ve termal olanaklarıyla Çeşmenin en büyük ve popüler turizm merkezi durumunda.Deniz’in içinden kaynayan sıcak termal suları, Ilıca plajını ve yöredeki diğer plajları büyük birer termal havuz haline getirir.
Ilıca’daki büyük, küçük konaklama tesisleri, yoğun bir turist kapasitesinin ihtiyacını karşılayabilecek durumda. Ilıca`nın önemini arttıran en önemli husus, termal olanakları. Birçok küçük, otel ve pansiyonlarda bile kaplıca suyu bulunuyor. Çeşme plajlarının ve özellikle Ilıca plajının en önemli özelliklerinden biri de, kıyıdan denize doğru yaklaşık yüz metrelik bir şeridin insan boyunu geçmeyecek derinlikte olması. Sığ sularda, özellikle termal kaynaklarla beslenen sularda ultraviyole ışınlarının insan sağlığına çok daha fazla yararlı olduğu bilimsel bulgularla kesinleşmiş durumda. Bunların yanı sıra, bu plajlardan çocukların yararlanma olanakları, sağlık ve can güvenliği bakımından da çok elverişli.

BUNA DA BAKIN...  İzmir'deki Bornova Büyük Park'a Gittiniz mi?

Boyalık Koyu

Yaklaşık 5 km. uzunluğunda ve çok güzel plajlara sahip bir koydur. Ilıca plajının karakteristiklerini gösteren bu koy ayrıca bugün Çeşme’nin en hızlı gelişen turizm alanlarından birisidir. Koyun orta kısmında yer alan Kalem Burnu’nun karayla birleştiği yerde, yapıldığı yıllarda Türkiye`nin en büyük ve en modern konaklama tesislerinden biri olan Altınyunus Tatil Köyü ve Marinası bulunmaktadır. Bu tatil köyü tüm doğal zenginliklerini sizlerin hizmetine sunmaktadır. Bu koyun kuzey rüzgârlarına kapalı en sakin plajı ise Sakin Deniz (Ayayorgi) plajıdır. Kıyısındaki restoranları, birbirinden keyifli tesisleriyle gerçekten sakin ve dinlendirici bir köşedir.

Şifne-Büyük Liman-Paşa Limanı

Ilıca plajı merkez olmak üzere kuzeydoğu yönünde Şifne`ye kadar uzanan kıyı bandı, güzel plajları ve kaplıcalarıyla büyüleyici bir merkez. Büyük Liman, Paşa Limanı koyları, turistik tesislerin, kamp alanlarının ve toplu yazlık konutların toplandığı bir yer konumunda. Şifne, kaplıcalarıyla ünlü bir merkez ve çok sayıda temiz ve düzenli pansiyon hizmet veriyor. Ilıca merkezine yaklaşık 5 Km. uzaklıktaki bu önemli turizm merkezine ulaşım ise Ilıca’dan sağlanıyor.

Ildırı

Antik Erythria kentinin bulunduğu Ildırı ve yöresi, doğal plajları ve kamp alanlarını bakımından kampçılar için ilginç bir yöre. Çeşme ilçe merkezine 22 km. Ilıca`ya 15 km. uzaklıktaki bu tarihi ve doğal zenginliklere sahip yöreye ulaşım Şifne`den sonra asfalt bir yolla yapılıyor.

Dalyan ve Sakızlı Koy

Çeşme yarımadasının kuzey kıyılarında yer alan bu turistik merkezler, tipik balıkçı mahallesi, evleri, limanı, plajları ve insanlarıyla Ege yaşantısının ve doğal güzelliklerinin toplandığı bir yöre. Bu yöre, Çeşme ilçe merkezine 4 Km. uzaklıkta. Dalyan köyde çok sayıda kaliteli otel ve pansiyonlar sizleri bekliyor.

Çiftlikköy ve Pırlanta Plajı: Bu plaj Çeşme’nin güney ve güneybatısında yer alıyor. Bu yörenin en önemli plajları PIRLANTA-TURSİTE ve ALTINKUM plajları. Burada da sizleri son derece kaliteli otel ve pansiyonlar bekliyor. Ayrıca burada kamp yapmak için de uygun alanlar bulunuyor. 

BUNA DA BAKIN...  Çeşme Ildır Balıkçı Kasabası

Çatamaz Plajı:  Çeşme ilçe merkezinden ulaşımın sağlandığı Çatazmak Plajı da Çeşme’nin görülmeye değer plajlarından.

Eşek Adası: Eski adıyla “GONİ” olarak bilinen günümüzün Eşek Adası Çeşme`den yatlarla bir saat uzaklıkta, temiz koyları ve konuksever eşekleriyle günübirlik yat gezintileri için ideal bir yer. Doğal konumu itibariyle kuzey rüzgârlarına kapalı olan koylarında sualtı ve su üstü sporları yapmaya çok elverişli. Neredeyse tamamının maki ile kaplı olduğu adada eşeklerin yaşayabilmesi için rüzgârla çalışan bir tatlı su kuyusu bulunuyor. Özellikle bahar aylarında yolunuz düşerse yaban nergisleri, katırtırnakları ve kekiklerin sarhoş eden kokusuyla karşılaşırsınız. Ada tamamen turistik amaçlara hizmet etmekte ve Milli Parklar kapsamında olduğundan gece konaklaması mümkün değildir. Adanın hemen yanında bulunan Kara ada, doğal bir akvaryum görünümünde olan Mavi Koy sizi büyüleyen bir uğrak yeri olacak.

Paylaş

Yorum yapın